El gripau i la rosa

Hi havia una vegada una rosa vermella molt bella i bella. Que meravella al saber que era la rosa mes bella del jardí. No obstant això, s'adonava que la gent la veia des de lluny.


Un dia es va adonar que al costat d'ella sempre hi havia un gripau gran i fosc i que era per això que ningú s'acostava a veure-la de prop. Indignada davant el descobert li ordenà al gripau que se n'anés immediatament; el gripau molt obedient va dir: Aquesta bé, si així ho vols. Poc temps després el gripau pas per on estava la rosa i es va sorprendre al veure la rosa totalment marcida, sense fulles i sense pètals. Li va dir llavors: Vagi que et veus molt mal. Que et passo? La rosa contestà: "És que des que et vas anar les formigues m'han menjat dia a dia, i mai vaig poder tornar a ser igual." El gripau solament contestà: "Doncs clar, quan jo estava aquí em menjava aquestes formigues i per això sempre eres la mes bella del jardí.

Moralitat:

Moltes vegades menyspreem als altres per creure que som més que ells, més bells o simplement que no ens "serveixen" per res.. Déu no fa a ningú perquè aquest sobrant en aquest món, tots tenim alguna cosa especial que fer, alguna cosa que aprendre dels altres o alguna cosa que ensenyar, i ningú ha de menysprear a ningú. No vagi a ser que aquesta persona ens faci un bé del com ni tan sols estiguem conscients.

Patricia P. – 3A